top of page
Buscar
  • Foto del escritorPaula del Campo Cabrer

Innovamat, una altra manera de veure les matemàtiques

Durant la meva estada a l’escola vaig poder observar molts dels mètodes d’ensenyament que utilitzaven, entre ells va ser l’Innovamat.

Es tracta d’un programa innovador que pretén redescobrir les matemàtiques. Amb aquest programa es poden adquirir tots els recursos necessaris per aconseguir un aprenentatge competencial i significatiu de l’alumnat. A més a més, amb aquesta manera de treballar es poden respectar tots els ritmes d’aprenentatges, ja que cada infant té un compte diferent i individual.


Tal com es pot veure a la seva pàgina web, ells exposen les matemàtiques d’una manera funcional on els punts claus que tenen en compte són:

  • Ser capaços de resoldre problemes i enfrontar situacions desconegudes.

  • Poder analitzar les situacions i decidir quina és la millor solució, fent-ho a través de la prova i del raonament.

  • Entendre les relacions que hi pugui haver entre idees ja conegudes, i veure que les matemàtiques hi són a la vida quotidiana.

  • Saber explicar les matemàtiques de qualsevol manera.

L’escola a la qual vaig estar va ser el FDAC Sant Narcís a P3, i la mestra aplicava aquest tipus d’ensenyament amb una cadena. En primer lloc, explicava algun concepte nou i ho posava amb pràctica amb l’ajuda dels seus alumnes. En segon lloc, en un altre moment, els donava els materials que ja havien utilitzat prèviament i els deixava fer a ells sols. Finalment, feien una fitxa sobre el que havien après sobre aquell concepte.

Tot aquest ensenyament, ho compaginava amb el programa digital, en què tots tenien un usuari a l’aplicació d’Innovamat i un cop per setmana cada infant feia els exercicis que els proposava l’aplicació. S’ha de fer esment que durant aquest temps que feien les activitats la mestra no els podia ajudar ni dir res, ja que això podria interferir en el seu aprenentatge.


Amb aquesta forma de treballar es pot comprovar com les matemàtiques són pràctiques, i a més divertides!



3 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page